چالش برند
شرکت صنایع غذایی ناصر با بیش از 25 سال تجربه، محصولات غذایی با کیفیت عالی و طعمی متمایز تولید میکند. این شرکت دارای یک مزیت رقابتی منحصربهفرد در بازار بود و توانایی تولید آبلیمو با کیفیت بالا را داشت. بر همین اساس برند ناصر در منطقه شمال و شمال غرب کشور از سهم بازار خوبی برخوردار شده بود و با مخاطبان هدف خود ارتباط مؤثر برقرار میکرد. این برند در چشمانداز خود، تصمیم داشت وارد بازارهای داخلی در سطح کشور شود و بازار خود را توسعه دهد.
برند ناصر برای گسترش مرزهای جغرافیایی خود نیازمند گسترش هویتش بود و این هویت باید بهگونهای طراحی میشد که برند در سطح ملی بتواند با مخاطبان هدف ارتباط برقرار کند و ایجادکننده تداعی مناسب از مزیت اصلی محصولات باشد.
تجربه حاصله
برای خلق هویت برند ناصر در سطح ملی، پژوهش گستردهای بهصورت کیفی و کمی انجام شد. طی انجام پژوهش کیفی از مصرفکننده تصویر برند و طیف فواید خواستهشده از سوی آنها استخراج گردید. این پژوهش در دو استان تبریز و تهران باهدف کشف نگرش مخاطبان به صنعت محصولات غذایی صورت گرفت و از سوی دیگر پژوهش کمی از سوپرمارکتها و فروشگاهداران نیز انجام شد. بر مبنای تحلیل اطلاعات بهدستآمده از پژوهش، هویت برند ناصر طراحی گردید. هویت خلقشده برای برند ناصر باید خاستگاه جغرافیایی و تاریخچه برند را بهخوبی بیان میکرد و همچنین کیفیت و مزیت رقابتی محصولات را به مخاطبان هدف نشان میداد و با آنها ارتباط برقرار میکرد. پس از خلق هویت، باهدف افزایش آگاهی از برند ناصر و ایجاد تداعی متناسب با هویت، یک کمپین تبلیغاتی هویتمحور طراحی و در سطح ملی اجرا شد.
هویت بصری برند
در تدوین گایدلاین هویت بصری صنایع غذایی ناصر، با توجه به سابقۀ برند تغییرات جزئی در فرم لوگوتایپ و کادر لوگو انجام شد. اما به جهت ایجاد تداعی کیفیت و سلامتی که در پژوهش برند توسط مخاطبان به آن اشاره شده بود، رنگ برند از مشکی به سبز تغییر کرد تا مخاطب از برند درک سلامت و کیفیت را داشته باشد.
همچنین با حذف فرم برگ در لوگوی فارسی و انگلیسی، به تنوع محصولات این برند نیز توجه شده است. اینکه برند ناصر در حال حاضر تولیدکننده محصولات متنوعی مانند عسل است و این گسترۀ محصولات در حال توسعه هستند، نبایستی در لوگو اِلمانی مانند برگ وجود داشته باشد که محدودکننده این رویکرد باشد.