چالش برند

بی‌نی‌سی، یک برند خوشنام بازرگانی‌ در حوزه‌ی لوازم یدکی و قطعات خودرو بوده که سبد محصولاتی آن، بیش از 2000 قلم کالا را شامل می‌شود. این برند توسط 4 برادر تاسیس شده و در تاریخچه و ارزش‌های سازمانی آن می‌توان مواردی مانند حساسیت بر روی کیفیت، انصاف، تعامل و همراهی با مشتریان و … را مشاهده نمود. از آنجا که بی‌نی‌سی یک برند بازرگانی می‌باشد، محصولات سایر تولیدکنندگان را در بسته‌های خود قرار داده و در سراسر ایران به فروش می‌رساند. حساسیت بالا بر روی کیفیت باعث گردیده که این برند با هر تأمین‌کننده‌ای همکاری نکرده و به همین دلیل، مشتریان از بابت کیفیت خیال آسوده داشته و حاضرند مبلغی بالاتر نسبت به سایر رقبا، پرداخت نمایند. اما با گذشت زمان و افزایش تعداد رقبا، مسائل و پرسش‌های زیر ایجاد گردید:

چگونه می‌توان کیفیت ادراک شده (Perceived Quality) را در بین مخاطبین مختلف افزایش داده و قیمت بالاتر را توجیه نمود؟
با توجه به تغییر مدیریت از نسل اولیه به نسل جوان‌تر، سازمان چگونه باید ساختارها و شرایط خود را به‌روز رسانی نماید؟

با توجه به گذشته و تداعی مناسب از بی‌نی‌سی، چگونه باید المان‌های هویتی گذشته را حفظ و با شرایط جدید هم‌راستا نمود؟
چگونه می‌توان تکنولوژی‌های به‌روز و جدید را در برند استفاده نمود؟ (ایجاد تجربه خرید دیجیتال)

تجربه حاصله

با انجام پژوهش بر روی گروه‌های هدف یعنی مدیران سازمان، نمایندگان، فروشگاه‌داران، صافکاران و مصرف‌کننده نهایی، اطلاعات زیر به دست آمد:

تصویر فعلی برند بی‌نی‌سی در بین گروه‌های مختلف
دلایل خرید و عدم خرید بخش‌های مختلف بازار از بی‌نی‌سی
ترندها و روندهای آینده صنعت
این پژوهش نشان داد اصلی‌ترین دلیل خرید بی‌نی‌سی، سبد کامل، اعتماد به کیفیت و توزیع سریع می‌باشد. همچنین برخی از گروه‌های حساس به قیمت در بازار احتمال بسیار کمی دارد که به سمت همکاری و خرید از بی‌نی‌سی حرکت نمایند. به همین دلیل در طراحی استراتژی جدید برند، موارد زیر اعمال گردید:
تاکید بر گذشته و ارزش‌های سازمانی (حساسیت بر روی کیفیت، انصاف، برخورد مناسب و …) بی‌نی‌سی برای اعتماد گروه‌های مختلف به کیفیت محصولات برند ایجاد چهارچوبی برای ارائه تجربه دیجیتال در فروشگاه‌های متعلق به خود برند (فروشگاه کاشانی)
ارائه راهکاری برای برندسازی داخلی و تغییر آرام ولی پیوسته سازمان به سمت تفکر جدید و تکنولوژی‌های روز امید داریم که بی نی سی نیز با استفاده از سیستم کوچینگ برند، برنامه خود را به طور دقیق اجرا کند.

راه حل‌های بصری برند

در دیزاین عناصر بصری برند بی نی سی، با توجه به تاکید کارفرما بر حفظ ساختارهای کلی لوگوی قبلی، نهایتا تغییرات در هویت و استراتژی برند انجام شد و اصلاحات هویت بصری در فاز اولیه صورت نگرفت.

در این مرحله اما بخش های معماری برند، رنگ های سازمانی و دیزاین های جدید برای بهبود ساختار بصری آن انجام شد. مواردی مانند تدوین پترن برند برای بسته بندی ها، ساختار فضای دیجیتال و پیش بینی دیزاین برای نقاط تماس اصلی برند در نظر گرفته شد.