چالش برند

افزایش رقابت در بازار منجر به کاهش ارزش‌افزوده درک شده یک برند می‌شود زیرا مشتریان به محصولات و خدمات مشابه از چندین شرکت دسترسی دارند. این چالشی بود که شرکت الکترو کویر با آن مواجه بود. شرکت الکترو کویر در سال ۱۳۶۱ در شهر یزد تأسیس شد و شروع به تولید، طراحی و ساخت تابلو برق‌های صنعتی طبق استانداردهای جهانی کرد. برند الکترو کویر به‌عنوان نماینده رسمی شرکت زیمنس در ایران محصولاتی باکیفیت برتر و طبق استانداردها تولید می‌کرد و نمایندگی برتر شرکت زیمنس در منطقه خاورمیانه بود. در ابتدا فعالیتی از سوی رقبا در این صنعت وجود نداشت، اما باگذشت زمان بازار رو به اشباع رفت؛ محصولاتی کم کیفیت و باقیمت پایین‌تر به بازار عرضه شد و رقابت شدت گرفت. این موضوع منجر شد تا مشتریان نسبت به قیمت حساس‌تر شوند و به کیفیت‌های منحصربه‌فردی که برند ارائه می‌داد؛ کمتر ابراز علاقه کنند.

تجربه حاصله

در رابطه با مسئله پیش‌آمده، ابتدا تصویر برند را طی انجام پژوهش کیفی عمیق از مدیران ارشد پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها، مدیران مپنا، پیمانکاران بزرگ نفت و گاز و … دریافت کردیم و متوجه شدیم یکی از موانع اصلی رشد برند تحریم‌های بین‌المللی است که سرعت ارائه خدمات و کالا را تحت تأثیر قرار می‌داد. سپس بر اساس هویت یکپارچه خلق‌شده برای برند الکتروکویر، راهکارهای استراتژیک جهت حل موانع تدوین گردید و کیفیت ادراک‌شده و تداعی ایجادشده در ذهن مشتریان از برند الکتروکویر تقویت شد. با تقویت تصویر برند و کیفیت ادراک‌شده در بازار، مشتریان و مخاطبان هدف برند متوجه کیفیت بالای محصولات شدند و حاضر به پرداخت هزینه بیشتر برای دسترسی به محصولات باکیفیت برند الکترو کویر بودند .

هویت بصری برند

طراحی گایدلاین هویت بصری الکتروکویر با توجه با جایگاه و قدمت این برند و تداعی بصری بالای مخاطبان آن به‌صورت تغییرات جزئی انجام شد. این روند با تعیین معماری لوگوساین و تدوین ساختار آن شروع شد. لوگوساین برند توسط استاد مرتضی ممیز دیزاین شده بود و حفظ ساختار آن به تداعی قدمت برند کمک زیادی می‌کرد. در طول سالیان و در استفاده‌های مختلف ساختار منظم و هندسی لوگوساین تغییر کرده بود و ایجاد معماری زوایا و فرم‌های آن، به حفظ و یکپارچگی بصری آن در استفاده‌های مجدد کمک قابل ملاحظه‌ای ‌کرد. در ادامه با تغییر لوگوتایپ فارسی و انگلیسی برند سعی شد تا ظاهری به‌روز و مدرن نیز به آن اضافه شود تا رو‌به رشد بودن و پویایی برند نیز به مخاطب منتقل شود. حذف حروف EKC از زیر لوگوساین، به تاکید بیشتر بر نام برند کمک کرد و در بهتر دیده شدن لوگوساین نیز نقش کمک‌کننده‌ای داشت.

 

همچنین با حفظ ساختار لوگوساین، پترن تکرارشونده‌ای نیز برای برند دیزاین شد تا در مواردی مانند داخل پاکت‌ها، کاغذهای کادو و مواردی که برند به عنصری بصری برای ایجاد تداعی نیاز دارد، از آن استفاده شود.