چالش برند

برند «موبایل 140» یکی از قدیمی‌ترین بنکداران و توزیع‌کنندگان موبایل در کشور می‌باشد که اکثر فروشگاه‌داران از این برند خرید کرده و تصویر مثبتی از این برند در ذهن دارند. با تغییر شدید رفتار مصرف‌کننده از خرید حضوری به خرید آنلاین، «موبایل 140» تصمیم می‌گیرد که تغییر اساسی در سازمان خود ایجاد نموده و از یک بنکدار سنتی به یک فروشگاه آنلاین کالای دیجیتال تبدیل شود. مزیت اصلی این برند را می‌توان در دو حوزه مشاهده نمود: ارائه قیمت‌های کاملاً رقابتی به علت تأمین مناسب پایبندی شدید به اصول حرفه‌ای و اخلاقی و ارائه محصولات تمام اورجینال اما برای این دوران گذار، چالش‌ها و مسائلی وجود داشت که مانع از این اتفاق می‌گردید: پایین بودن اعتماد مصرف‌کننده نهایی به فروشگاه آنلاین «موبایل 140» به علت پایین بودن آگاهی از برند در بین این گروه سنتی بودن فرآیندها و فرهنگ داخلی سازمان و عدم تطابق با اهداف و چشم‌اندازهای آینده برای تبدیل شدن به یک فروشگاه دیجیتال کاملاً حرفه‌ای عدم همخوانی گستره محصولات ارائه شده در وب‌سایت (موبایل، لب‌تاپ، کنسول بازی و …) با نام برند که تنها محدود به موبایل بود.

تجربه حاصله

در ابتدا یک عارضه‌یابی دقیق داخل سازمانی صورت گرفت تا تمام فرآیندها، ارزش‌ها، فرهنگ درونی سازمان، اهداف بلندمدت، توانایی‌ها، منابع و … کشف گردد. بعد از این عارضه‌یابی، تصویر برند «موبایل 140» در بین فروشگاه‌داران و مصرف‌کنندگان نهایی که از این برند خرید کرده بودند، یافت شد. در نهایت یک استراتژی برای برند طراحی گردید که شامل موارد زیر می‌گردد: تدوین پورتفولیوی جدید و طراحی معماری برند به نحوی که نام «موبایل» در آینده باعث ایجاد محدودیت برای توسعه نگردد و تمرکز بر برند مادر جدید که گستره فعالیت را افزایش دهد. تغییر ساختارهای دورن سازمانی از حالت سنتی به مدرن. (البته در این مرحله شیب تغییرات آرام در نظر گرفته شد که سازمان توان اجرای آن را داشته باشد) تغییر برنامه‌های ارتباطی و تاکید بر گذشته خوش‌نام برند برای ایجاد اعتماد در بین مصرف‌کنندگان نهایی طراحی یک کمپین ارتباطی بر اساس هویت و اهداف جدید برند امیدواریم که برند 140 با استفاده از سیستم منتورینگ برند در کنار برنامه مشاوره ترکیبی ، برنامه خود را با دقت به اجرا در آورد.

راه حل‌های بصری برند

لوگوی جدید موبایل 140 بازنمودی از دنیای دیجیتال با تداعی پیکسل های مربعی بود. در تدوین گایدلاین هویت بصری نیز با به کارگیری همین فرم سعی شد تا دیزاین های مرتبطی برای برند کار شود تا فرم ها در ذهن مخاطب تکرار شوند. ربانی که لوگو را ساخته بود، لوگوتایپ را هم تشکیل می‌داد و با استفاده از این حرکت، دیگر موارد نقاط تماس مخاطب نیز با طراحی‌های یکپارچه و واحد انتقال دهنده پیام به مخاطب بود. پترن برند نیز با همین فرم دیزاین شد و در اقلام هویت بصری توسعه پیدا کرد.